ÖRINGAR


Öringar får man inte! Dom förtjänar man!

söndag 17 april 2016

Bornholm 2016

9:de året på holmen! Nästa år är det 10år jubileum och då ska det bland annat firas med riktig tårta! Det ska sättas ihop lite bilder som var och en har valt ut till ett bildspel, kanske dyker det upp en och annan överraskning. Det återstår att se. Men vi ska inte glömma årets resa som var hittills den reas som levererat mest fisk. Tror nog att det även kom upp flera större Öringar än vanligt. Vi hade kanon väder alla dagarna och de 5 min på den lilla visaren var välkommet efter middag i det gröna. Tyvärr så störde en viss person fiske sömnen med konstiga ljud, eller så var det vildsvin i buskarna???



Dansk öl!
Även att vi har varit så många år på Bornholm så hittar vi nya ställen att fiska på. Oftast så är de mest kända ställena upptagna och då blir det till att hitta nya. De första åren så fick vi rätta oss efter vindarna och vädret, nu i år var det nästa optimala förhållande. Nästan alla i gänget har gått över till att fiska med fluga men även spinnfiskarna fick fisk på bombarda/fluga. Jag tror inte att det togs någon Öring på drag?  


Vi tillbringade inte så mycket till i bilen som vi brukade och det är såklart en anledning till att vi fick hela 50 Öringar tillsammans på 4 dagar! De flesta fiskarna kom upp på morna och kvällar, enstaka Öringar gick att lura mitt på dagen.
 
Gotte för Öringar
Gångbro vid Raghammer udde






Vi får gratulera Anders som tog hem vandringspriset i år, dock är det inte Öringen på bilden men är tagen samma kväll och är en av Anders fem stycken den kvällen! Alla som var med detta året fick Öringar och det är ju extra kul så att ingen behöver heta "det fula ordet".


Vi avslutade resan uppe på Hammer udde där vi bytte om till civila kläder. Tog resan över ön till Rönne, satte oss på en krog, tog vars en öl och en bit mat. Pratade om händelserna på resan och så klart kom det ett och annat glatt skratt.   
  

Listerbörsten
 Flugan som de flesta av mina 19 Öringarna valde att smaka på. Fiskade den rätt så djupt och tillsammans med en Guideline Costal fast int. klass 7. En och en halv spölängd tafs.

Öring på Bornholm.

    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar