ÖRINGAR


Öringar får man inte! Dom förtjänar man!

tisdag 4 september 2012

SIMRISHAMN OCH LANDSKAMP.


När Peter"camyti"Johansson ringde för någon vecka sedan och började prata om trolling utanför Simrishamn, så blev det till att boka av kräftskiva och lite annat. Han hämtade mej kvart över 4 på lördags morronen. Kaffet hade just runnit ner och mackorna var lagda. Det slank till och med ner två pilsner bland vattenflaskorna. När vi kom ner till Simrishamn så var det gott om båtar, många danskar. Där av namnet landskamp, Sverige mot Danmark. Start skottet gick klockan 07.00. Det var ett 60-tal team som del tog.

susuki, trolling.
På väg ut från Simrishamn.
 
Vi tog oss ut till något som kallades för 21:an. Det stod två master inne på land som vi också utgick ifrån. Dagen kunde inte ha börjat bättre, vi hade just fått i grejorna så högg det på en av djupriggarna.
Vi hade inte hunnit att köra med än nån timma förrän den första Laxen var i båten.


trolling
Böjda spön.
 
En fin Lax på 5kg. De näst kommande timmarna så hände det något hela tiden, med två fiskar  ända uppe bakom båten innan de retligt fick friheten tillbaka. Det finns konstigt nog en speciell känsla, som man både gillar och inte men nån gång ska ju fisken också vinna kampen. Att den sen inte behöver vinna fem gånger i rad, kan man ju tycka vad man vill om! Dagens sista fisk som vi hade på fick vi så äntligen upp, en lax på ca 3kg. En helt fantastisk dag med 5-6 m/s och sol. Stort tack till Peter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar