ÖRINGAR


Öringar får man inte! Dom förtjänar man!

fredag 6 april 2012

KVÄLLSFISKE

Påsk vädret visar ju inte sej från sin bästa sida för öringsfiske precis. Nordligt är ingen ju ingen vind att föredra. Jag har ändå kommit ut ett par gånger och då har man 3 dagar ledigt till. En av turerna så tog vi krilles båt och provade lite ny-gamla ställen. Det är härligt att komma ifrån vadarna nån tur och få komma drivandes med vinden. Vi hade båda fisk efter nästan i samma kast men de följde bara efter. Jag fiskade med ett 20g gul/grönt snaps
örings fiskeVi fiskade oss in i mörkret och på vägen hem kunde man tro att det var en stor gatlyckta som lyste vattnet för oss på väg till bryggan. En härlig syn och att se månen lysa upp en 2,6 kg öring på bottnen av båten. Ett stort grattis till kapten för kvällen Krille! En riktigt fin blank fisk. Äntligen en riktig fisk. Den togs på ett udda drag i tobis färg.   
Kvällen tur blev ytterligare en blåsig historia men ikväll kom vinden äntligen från syd-väst. Vi provade runt hela Sill-näs, både i vinden och i läet på öst-sidan. En gädda tappades i den hårda sjön. Annars var det fin färg på vattnet och det var inte någon tång. Jag trodde att det skulle bli fisk ikväll men vi fick se oss besegrade av havet-silver.

kust fiske
Krille med laxastenen i bakgrunden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar