ÖRINGAR


Öringar får man inte! Dom förtjänar man!

tisdag 2 april 2013

Mörrums ån.

Så var det premiär i Mörrums ån. Kompisen Pea var på plats tillsammans med guiden Mattias från Laxlyckan.se och hade en mycket lyckad dag. Jag och Krille kom tyvärr för sent för att se Pea drilla sina laxar på förmiddagen men leändet talade sitt tydliga språk! Efter en kopp kaffe på stående fot och ett trevligt samtal med grabbarna så drog jag och Krille oss undan och ner nerströms.

laxfiske
 
 
Vi stannade till nere vid Laxens hus och kollade fångstrapporterna. Fick oss varsen grillad med bröd och fick se några lyckade hugg som ledde till landning. Naturligtvis fick de pga sin färg friheten tillbaka.
 
Laxfiske
Drillning i Mörrums ån.
 
Detta var bara början av en kall påsk helg, men jag tog vara på ett par timmars sol på Påskdagen. Gick en runda hemmomkring och fick lite frisk luft. Isen är till största del borta men det är ett fruktansvärt lågvatten! Rundan gav inget men det rapporteras om Öringar på Sillnäs och är dom där så borde de vara på gång.
 
Öring
Hemma vid.
 
 
På Annandagen kom Mackan med flugspöet och gäddflugorn, så vi tog en runda på eftermiddagen. Solen värmde gott och det blev rätt några gäddor, en hemma gjord fluga i färgerna guld/rött/grönt/svart och lite silver fick chansen för dagen och det funkade?  
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar